Wykonanie
Obiad błyskawiczny, bardzo prosty, pyszny ! Będzie smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno do kanapek.Polędwiczkę zjedliśmy z pieczonymi
ziemniakami i surówką z
sałat mieszanych z sosem vinaigrette.
2 średnie
polędwiczki wieprzowe ( około 800 gramów)4 duże ząbki
czosnku4 łyżki
musztardy francuskiej5 łyżek
brązowego cukrusól,
czarny pieprzPolędwiczki umyć, osuszyć.
Ostrym nożem ponacinać w paru miejscach, do kieszonek powsuwać kawałki
czosnku, oprószyć
solą i
pieprzem, wsadzić do lodówki na 30 minut.
Następnie posmarować
musztardą.
Obtoczyć delikatnie w brązowym cukrze.
Żaroodporną płaską formę wysmarować
olejem, ułożyć
mięso.
Potem wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 25 minut, gotowe.