Wykonanie
Danie kryzysowe lub "co było w lodówce" :D. Wyszło całkiem smacznie, bo
twaróg to taki wdzięczny produkt, że smakuje równie dobrze na słodko jak i wytrawnie :)
Wędlinę można również pominąć, będzie równie dobre.

0,5 kg
twarogu półtłustego2 średnie
cebule200 gramów
salami lub
wędzonego boczku (dałam takie malutkie "
Salami Snacks")300 gramów
pieczarek (tylko kapelusze)
sól,
pieprz (sporo
pieprzu)siekana
natka pietruszkiTwaróg pokruszyć, a
potem dobrze rozgnieść widelcem.
Pieczarki dokładnie umyć, kapelusze pokroić na mniejsze kawałki, usmażyć na
oleju, kiedy wytracą wilgoć i zaczną się smażyć, wrzucić posiekaną
cebulę i smażyć do zeszklenia tej ostatniej.
Salami pokroić na plasterki, również podsmażyć na niewielkiej ilości
oleju.
Pieczarki z
cebulą,
kiełbasę, wrzucić do
twarogu, dodać
sól i
pieprz, wymieszać dokładnie.
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić, przelać
wodą, odsączyć.Wymieszać z
twarogiem. Na talerzach posypać siekaną zieloną
pietruszką .

