ßßß
3 średnie filety z kurczakamarynata:3 ząbki czosnku4 - 5 łyżek oleju lub oliwy1,5 łyżki octu balsamicznego1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego1 łyżeczka ostrej musztardy1 łyżeczka ostrej papryki (można zastąpić 3/4 płaskiej łyżeczki pieprzu cayenne)3/4 łyżeczki soli0,5 łyżeczki suszonego tymianku ( ewentualnie 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich)Mięso umyć, osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę. Składniki marynaty wymieszać ze sobą dokładnie.Kurczaka umieścić w naczyniu zalać marynatą, wsadzić do lodówki na około 2 godziny.Po tym czasie każdy kawałek mięsa zawinąć w folię aluminiową, poukładać w naczyniu żaroodpornym, którego dno zalać na około 1 cm zimną wodą.Piekarnik nagrzać do 200 stopni, mięso piec około 35 - 40 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia folię rozchylić i pozwolić, aby mięso się lekko przypiekło.

