ßßß
4 grubsze kotlety schabowe bez kości dobrze rozklepane2 rozbełtane jajka do obtoczeniabułka tarta do obtoczenia kotletówmieszanka warzywna na wierzch kotleta:300 g pokrojonych pieczarek2 posiekane średnie cebule1 średniej wielkości czerwona papryka pokrojona w drobną kostkę1 większy przeciśnięty ząbek czosnku1/2 łyżeczki ziół prowansalskichew. swoje ulubione ziołasól i pieprz do smakuolej do smażeniagarść tartego żółtego sera na koniec (dałam edamski)Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić na plasterki, wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem, kiedy wytracą wilgoć i zaczną się smażyć dodać posiekaną cebulę i paprykę, chwilkę smażyć często mieszając.Doprawić do smaku, dodać przeciśnięty czosnek i zioła, wymieszać i odstawić.Teraz zrobić kotlety : rozklepany schab posypać solą i pieprzem, obtoczyć w jajku i bułce tartej, włożyć na patelnię z rozgrzanym olejem,smażyć z jednej strony do zrumienienia, odwrócić i teraz na tą przysmażoną stronę nałożyć przyrządzone warzywka i posypać tartym serem.Zmniejszyć gaz, przykryć pokrywką i smażyć aż do rozpuszczenia się sera.