Wykonanie
Kiedy nie możemy już patrzeć na sklepowe dodatki do
pieczywa, warto zapodać sobie jakąś szybką domową pastę. Ta, którą dziś Wam przedstawiam jest bardzo rozwojowa, możemy dodać do niej jogurt/śmietanę lub
majonez lub w wersji wielkanocnej,
chrzan. Szybka tania i smaczna :)Można użyć jej również do nafaszerowania
jajek :)

200 - 250 gramów
twarogu półtłustego4 ugotowane na twardo
jaja2 łyżki
śmietany kwaśnej lub
jogurtu lub 1 - 1,5 łyżki tartego
chrzanupęczek
szczypiorkuzmielony
kminek (opcjonalnie)
sól, biały lub
czarny pieprzSer dobrze ugnieść,
jaja posiekać, wymieszać dokładnie obydwa składniki, dodać śmietankę/jogurt lub
chrzan, posiekany
szczypior, doprawić i wymieszać do połączenia składników.
