Wykonanie
Pomysł na te pierogi ,,chodził mi po głowie" do jakiegoś czasu. Od kiedy odkryłam w Lidlu wędzony
twaróg, na stałe gości on w mojej lodówce.Kiedyś
jadłam w pierogarni pierogi zakonne, nadziewane słonym
twarogiem i bardzo mi smakowały. Pomyślałam, że można użyć tego
twarogu jako farszu do pierogów.Dziś prezentowane pierogi, udały się wybornie. W przyszłości zamierzam użyć wędzonego
twarogu do farszu na pierogi ruskie, myślę że też będą smaczne.

Składniki farszu:
śmietana 18%sól do smaku
jogurt lub
śmietana na pierogiPrzygotowanie:
Twaróg rozgnieść widelcem.Dodać trochę
śmietany, szczyptę
soli i dokładnie ugniatać widelcem.Farsz powinien
mieć jednolitą strukturę bez grudek i lekko słony smak.Składniki ciasta na pierogi i sposób wykonania znajdziecie na moim blogu w przepisie Pierogi ruskie.Pierogi podawać udekorowane kleksem
jogurtu lub
śmietany.Smacznego