ßßß Cookit - przepis na Pierogi z wędzonym twarogiem

Pierogi z wędzonym twarogiem

nazwa

Wykonanie

Pomysł na te pierogi ,,chodził mi po głowie" do jakiegoś czasu. Od kiedy odkryłam w Lidlu wędzony twaróg, na stałe gości on w mojej lodówce.
Kiedyś jadłam w pierogarni pierogi zakonne, nadziewane słonym twarogiem i bardzo mi smakowały. Pomyślałam, że można użyć tego twarogu jako farszu do pierogów.
Dziś prezentowane pierogi, udały się wybornie. W przyszłości zamierzam użyć wędzonego twarogu do farszu na pierogi ruskie, myślę że też będą smaczne.
Składniki farszu:
śmietana 18%
sól do smaku
jogurt lub śmietana na pierogi
Przygotowanie:
Twaróg rozgnieść widelcem.
Dodać trochę śmietany, szczyptę soli i dokładnie ugniatać widelcem.
Farsz powinien mieć jednolitą strukturę bez grudek i lekko słony smak.
Składniki ciasta na pierogi i sposób wykonania znajdziecie na moim blogu w przepisie Pierogi ruskie.
Pierogi podawać udekorowane kleksem jogurtu lub śmietany.
Smacznego
Źródło:http://codziennik-kuchenny.blogspot.com/2013/12/pierogi-z-wedzonym-twarogiem.html