ßßß
2 szklanki mąki pszennej tortowej (teraz testuję tortową z Lidla i jest ok)100 gramów wiórków kokosowych0,5 szklanki oleju2 jaja3/4 szklanki cukru1 łyżka cukru waniliowego2 łyżeczki proszku do pieczenia1 szklanka mleka (można dać kokosowe (takie z puszki), będzie jeszcze bardziej w smaku wyraziste)Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.Jaja ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, potem do masy jajecznej dolewamy olej i mleko, miksujemy chwilkę, następnie stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem, miksujemy tylko do połączenia składników. Wsypujemy wiórki i mieszamy łyżką, by równomiernie się rozprowadziły.Ciasto wlewamy do natłuszczonej i wysypanej kaszą manną małej keksówki ( u mnie 11x25 cm). Pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, do suchego patyczka. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową.