Wykonanie
Mam fazę na babki, strasznie mi się podoba, że w tak krótkim czasie można wyczarować małe co nieco :)))))Tym razem babeczka kokosowa, wilgotna i mocno kokosowa :)

2 szklanki
mąki pszennej tortowej (teraz testuję
tortową z Lidla i jest ok)100 gramów
wiórków kokosowych0,5 szklanki
oleju2
jaja3/4 szklanki
cukru1 łyżka
cukru waniliowego2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 szklanka
mleka (można dać
kokosowe (takie z puszki), będzie jeszcze bardziej w smaku wyraziste)
Mąkę przesiewamy z
proszkiem do pieczenia.
Jaja ubijamy z
cukrem i
cukrem waniliowym,
potem do masy jajecznej dolewamy
olej i
mleko, miksujemy chwilkę, następnie stopniowo dodajemy
mąkę z proszkiem, miksujemy tylko do połączenia składników. Wsypujemy wiórki i mieszamy łyżką, by równomiernie się rozprowadziły.Ciasto wlewamy do natłuszczonej i wysypanej
kaszą manną małej keksówki ( u mnie 11x25 cm). Pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, do suchego patyczka. Po ostudzeniu posypujemy
cukrem pudrem lub polewamy
polewą czekoladową.