Wykonanie
Przedstawiam tańszą wersję, bo z
sera salami i
sera wędzonego. Jest to danie, chyba jedno z najszybszych na świecie :D, bardzo smaczne, niesłychanie syte, ale kaloryczne, podane z frytkami i ulubioną surówką zaspokoi apetyt najbardziej wybrednych smakoszy :)
ser salami około 30 - 40 dag (świetnie sprawdzi się również okrągły
ser wędzony, np. "Rolada Ustrzycka"
mleko do zamaczania
mąka do obtaczania
jajo rozkłócone
bułka tartaSer kroimy na plastry grubości około 1,5 cm. Plasterki maczamy najpierw w
mleku, następnie w
mące,
potem w
jaju i w
bułce tartej. Smażymy na sporym ogniu (chodzi o to, żeby
ser w środku był mięciutki, a bułeczka ładnie przypieczona, długie smażenie sprawi, że
ser może nam się wydostać na zewnątrz).Danie podałam z frytkami, gotowcami z piekarnika i
buraczkami z
cebulką.