Wykonanie
Dziś (czyli wczoraj z punktu widzenia publikacji wpisu) dyżur w kuchni miał Mąż. Jego
owocem były pysznie chrupiące kotleciki z
pierści kurczaka. Niby nic nowego i rutyna, ale Mąż pokusił się o innowacje w panierce. Zasięgnął porady w internacie i oto co z tego wyszło:
![](/Data/Images/cytryny-jak-maliny.blogspot.com\2014_slash_09_slash_panierka-do-schaboszczakow-mega/l/-219004280.jpg)
Składniki (na kotlety z jednej piersi):
![](/Data/Images/cytryny-jak-maliny.blogspot.com\2014_slash_09_slash_panierka-do-schaboszczakow-mega/l/-390349709.jpg)
1
jajko3/4 szklanki
mlekaszklanka
mąkibułka tartaPrzygotowanie:Zbite i przyprawione kotlety obtaczamy kolejno w:
mące,
jajku,
mleku. Czynność powtarzamy. Na koniecobtaczamy w
bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Fajny prosty przepis na super chrupiącą panierkę do tradycyjnych kotletów. PolecamMy z pewnością jeszcze nie raz będziemy eksperymentować z tą panierką.