ßßß
1 około kilogramowy filet z indyka3 ząbki czosnkumarynata:2 łyżeczki soli1 łyżeczka pieprzu0,5 łyżeczki słodkiej paprykiszczypta ostrej, zmiażdżony ząbek czosnkutuż przed pieczeniem:sól, pieprz, papryka, 3 ząbki czosnkuFileta myjemy, wkładamy do miski z wodą i przyprawami na marynatę, odkładamy do lodówki na 12 godzin.Po tym czasie odsączamy z marynaty, osuszamy ręcznikiem papierowym, oprószamy przyprawami, fileta zwijamy ściśle, wkładając do środka ząbki czosnku.Zawijamy w folię aluminiową, wkładamy do naczynia żaroodpornego wypełnionego wodą na wysokość około 3 cm.
Pieczemy około 60 minut w temperaturze 200 stopni, po 40 minutach rozcinamy folię na górze, rozchylamy ją i pieczemy jeszcze około 20 - 25 minut, aby skórka lekko się zarumieniła.