Wykonanie
Karnawał trwa! Razem z
marką należącą do
ALMA - Food & Joy przygotowaliśmy dla Was cztery dania, które możecie wykorzystać czy to na noworoczne spotkania rodzinne, czy karnawałowe szaleństwa. O sesji i jej kulisach możecie poczytać w w moich wcześniejszych wpisach . Wszystkie produkty znajdziecie w
sieci sklepów
Alma. Niech Was nie odstrasza
brand sklepu bo produkty z Food & Joy są w porównywalnych do np: Lidla cenie, za to dużo lepszej jakości.
Składniki:- 1 opakowanie
wędzonego łososia za 9.90- 1 opakowanie
mozzarella za 3.99- 1 słoiczek
pomidorów suszonych na słońcu za 14.90-
czosnek granulowany za 1.99 do przepisu wykorzystam 1 łyżkę-
czarny pieprz ziarnisty za 1.99 do przepisu wykorzystam 1 łyżkę-
oliwa z oliwek za 12.90-
szpinak liście 1 opakowanie- 1
jajko- 2 szklanki
mąki pszennej- 1/2 kostki
masła- 1/2 kubka
jogurtu naturalnegoWszystkie składniki na ciasto łącze ze sobą, zagniatam kulę i wsadzam do zamrażalki na minimum godzinę. Po tym czasie rozwałkowuje ciasto i wypełniam nim tartaletki. Nakłuwam widelcem i piekę przez około 20 minut w 180 stopniach.Na patelni rozpuszczam
szpinak bo mam mrożony. Dodaję
czosnek,
ser mozzarella,
pomidory suszone. Mieszam aż
ser mozzarella się rozpuści,
solę do smaku. Farsz nakładam na tartaletki, wsadzam jeszcze na 10 minut do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Wyjmuje i wierzch dekoruje
wędzonym łososiem. Tartalettki można podawać na zimno i na ciepło.