Wykonanie

200g
świeżego szpinaku100 g
sera paneer ( można zrobić go samemu w domu, jest to rodzaj
twarogu w kostce)1cebula1 cm startego
imbiru,2 ząbki
czosnku6 łyżek
masłaGaram masala do smaku (ok 1/2 łyżeczki)
chili w proszku do smaku (szczypta )1/2łyżeczki kuminu zmielonego
Sól do smaku (ok 1/2-1 łyżeczki)
Szpinak umyć, obgotować w osolonej wodzie (ok 4 min).
Masło rozpuścić, dodać starty
imbir, przeciśnięty przez praskę
czosnek i smażyć 1 minutę. Teraz dodać pokrojoną
cebulę i smażyć do złotego koloru. Dodać wszystkie
przyprawy z wyjątkiem
chili, następnie pokrojony
szpinak i trochę
wody- gotować 4-5 minut.Paneer pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor ( uwaga, wkładamy na gorący tłuszcz!). Dodać go do
szpinaku.Przed podaniem rozpuszczamy 1 łyżkę
masła i dodajemy do niej
chili. Uwaga- nie dopuszczamy do smażenia. Od razu polewamy
szpinak.