Wykonanie

W sezonie jesiennym uwielbiam zupy właśnie w postaci
kemu, są sycące i rozgrzewające :)No i dzieci za nimi przepadają :)


Składniki:60 dag
pieczarek1 średnia
cebulaok. 0,75 l
bulionumajeranek,
tymianek1 średni
ziemniakoliwaDodatkowo:kilka plasterków
boczku2-3 kromki
chleba pszennego1 łyżka
masłaCebulkę kroimy w kostkę i szklimy na
oliwie. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki
pieczarki. smażymy ok 7 minut następnie dodajemy pokrojonego w kostkę
ziemniaka i zalewamy
bulionem. Gotujmy ok 10 minut, dodajmy
majeranek i
tymianek oraz
pieprz i chwilę gotujemy. Całość blendujemy. W
między czasie przygotowujemy grzanki.
Chleb kroimy w kostkę i wrzucamy na średnio rozgrzaną patelnie bez tłuszczu bardzo często mieszając. Gdy delikatnie się zrumienią zmniejszamy płomień dodajemy
masło i smażymy jeszcze kilka minut. Na osobnej patelni podsmażmy
boczek pokrojony w plasterki.
