Dziś prezentuję kolejne pyszne ciasteczka - tym razem miękkie, delikatne i cytrynowe. Ich smak przeniesie Was w ciepłe i słoneczne miejsca :) Jeśli lubicie cytrynoweciastka, to na te na pewno warto się skusić - nie są zbyt kwaśne, ani zbyt słodkie, a na dodatek bardzo prosto je zrobić.CIASTKACYTRYNOWESkładniki (na ok. 20 ciastek):1 tabliczka białej czekolady4 łyżki masła150 g cukru2 jajkaotarta skórka z dwóch cytryn3 łyżki soku z cytryny1 łyżeczka proszku do pieczenia300 g mąkicukier puderCzekoladę z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej, w tym samym czasie ucieramy mikserem cukier z jajkami. Nie przestając mieszać (miksować), do masy jajecznej powoli wlewamy czekoladę z masłem, a następnie dodajemy skórkę i sok z cytryny. Cały czas miksując, do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Masa powinna dość gęsta (może pojawić się potrzeba dodania większej ilości mąki). Masę odstawiamy na 40- 60 minut do lodówki. Po tym czasie formujemy z masy małe kulki i obtaczamy je w cukrze pudrze. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 15 minut. Można jeść ciepłe, smacznego!