Wykonanie
Naleśniki z
serem w nowej odsłonie z
borówkami amerykańskimi. Idealne zarówno na obiad, jak i słodki deser. Wyśmienite, delikatne, wprost idealne dla dorosłych i dzieci.

Ilość porcji: 8Składniki:Na naleśniki:0,5 litra
mleka
2 szklanki
mąki1
jajkoSzczypta
soliNa farsz:½ kg
twarogu półtłustegoI opakowanie
cukru wanilinowego ( 2 łyżki)Mały
jogurt naturalny ( ok. 250g)Opakowanie
borówekOk. 50 g
masłaOk. 25 g
margarynyPrzygotowujemy ciasto na naleśniki: wszystkie składniki umieszczamy w głębokim naczyniu i mieszamy przy pomocy robota. Ciasto powinno swobodnie rozlewać się po patelni. Jeśli jest zbyt gęste dodajemy odrobine
wody gazowanej, jeśli jest za rzadkie dosypujemy
mąki.Przygotowujemy farsz: w misce umieszczamy
twaróg,
cukier wanilinowy,
jogurt naturalny oraz umyte
borówki (kilka zostawiając do dekoracji). Składniki dokładnie mieszamy. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy jeszcze
cukrem według uznania. Kiedy mamy gotowy farsz smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni z odrobiną
margaryny. Na ¼ ciepłego naleśnika umieszczamy farsz. Naleśniki składamy na pół i jeszcze na pół, aż powstanie trójkąt. Robimy tak, aż nie skończą nam się składniki. Myjemy patelnie i ponownie stawiamy ją na gaz. Rozpuszczamy
masło. Przesmażamy przygotowane naleśniki, aż do ślicznego zarumienienia. Po usmażeniu naleśników pozostawione
borówki smażymy na
maśle, które zostało na patelni. Polewamy nimi naleśniki. Smacznego.


