ßßß

Czas przygotowania: 30 minutIlość porcji: 15 sztukSkładniki:
2 jabłka2 brzoskwinieszklanka maślanki1 jajkołyżka cukru200g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka cukru waniliowegoPrzygotowanie tego pysznego dania rozpoczynamy od zrobienia ciasta. Mąkę miksujemy z maślanką. Ciągle miksując dodajemy żółtko, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Owoce myjemy pod bieżącą wodą, kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta. Białko ubijamy na sztywną pianę i na sam koniec dokładamy do ciasta. Całość delikatnie mieszamy. Przechodzimy do smażenia - patelnie wysmarowaną olejem, trzymamy na średnim gazie. Kiedy patelnia nam się nagrzeje nakładamy po łyżce ciasta. Podczas smażenia musimy uważać by nie przypalić naszych pysznych racuchów. Na końcu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)

