Wykonanie
Przepis nadesłany przez stałą czytelniczkę, Ulę. Co widać po ładniejszym zdjęciu niż zazwyczaj :)Składniki:- 1 gł.
kapusty- 1
bułka-
bułka tarta-
bulion warzywny-
mąka ziemniaczana-
pieprz-
sól-
cebula-
czosnek
Wykonanie:-->
Kapustę poszatkować i ugotować w
bulionie do miękkości. Odcedzić, można zmielić w maszynce, ale po ugotowaniu jeśli będzie odpowiednio miękka wystarczy rozgnieść widelcem, dodać namoczoną
bułkę, trochę
bułki tartej (tyle by ciasto się nie rozlatywało przy formułowaniu kotlecików), podsmażoną na
oleju z ząbkiem
czosnku cebulkę i 2 łyżki
mąki ziemniaczanej, Doprawić do smaku
solą i
pieprzem, lub dowolnymi
przyprawami. Zagnieść ciasto na kotleciki. Robić kulki, które można obtaczać w
bułce tartej.Ale to nie jedyna forma uznania :) Doszła właśnie nagroda, którą moje Tajskie placki wygrały w konkursie urządzonym przez serwis gotowanie.infoOto ona: