Wykonanie
Lubię zjadać niekanapkowe śniadania, ostatnio prym wiedzie
kasza jaglana, którą mogłabym jeść codziennie. Dzisiaj zjadłam na drugie śniadanie owsiankę gotowaną na wodzie z odrobiną
mleka,
jabłkami,
konfiturą żurawinową i
migdałami. Jeśli chodzi o dodatki macie pełną dowolność, można ją jeść ze wszystkim. W sezonie letnim najlepsze są świeże
owoce, a po za tym
syropy,
orzechy. Co kto lubi!


Składniki:owsianka:1 miarka
płatków owsianych (ja użyłam błyskawicznych)2 miarki
wody1/4 miarki
mlekacynamonodrobina
cukru (opcjonalnie)dodatki:
jabłkakonfitura z
żurawinyrodzynkipłatki migdałowesłoik od:
More Than Jar
Płatki owsiane zalewamy
wodą, stawiamy na ogniu i zagotowujemy. Doprawiamy
cynamonem (i
cukrem), mieszamy. Gotujemy kilka minut do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Płatki zdejmujemy z gazu, dolewamy
mleko i mieszamy.Podajemy z dodatkami, w tym przypadku trzeba namoczyć
rodzynki w gorącej wodzie i podprażyć na patelni
migdały. Kroimy
jabłka i dodajemy
konfiturę żurawinową.Smacznego!
