ßßß
 
            
        
 Składniki dla 2 osób:250 g krewetek7 szt pieczarek250 ml mleka kokosowego2 łyżki klarowanego masła2 szalotki1 łyżka sosu rybnegopół trawy cytrynowej2 listki limonkikilka listków świeżej kolendry1 łyżeczka brązowego cukrupapryczki chili - jeśli nie lubicie na ostro pomińcie ten składnik70 g pasty Tom Khapół szklanki ugotowanego ryżuMleko kokosowe podgrzewamy w garnku, dodajemy do niego pastę, trawę cytrynową i zagotowujemy. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i podsmażamy na nim krewetki, do krewetek dodajemy liście limonki i papryczkę chili. W międzyczasie kroimy pieczarki oraz szalotki, które też podsmażamy na łyżce masła. Wszystkie podsmażone składniki wrzucamy do garnka z mlekiem kokosowym i pastą, dodajemy łyżkę sosu rybnego oraz cukier. Zagotowujemy ponownie, podajemy z ryżem i posypujemy kolendrą.
Składniki dla 2 osób:250 g krewetek7 szt pieczarek250 ml mleka kokosowego2 łyżki klarowanego masła2 szalotki1 łyżka sosu rybnegopół trawy cytrynowej2 listki limonkikilka listków świeżej kolendry1 łyżeczka brązowego cukrupapryczki chili - jeśli nie lubicie na ostro pomińcie ten składnik70 g pasty Tom Khapół szklanki ugotowanego ryżuMleko kokosowe podgrzewamy w garnku, dodajemy do niego pastę, trawę cytrynową i zagotowujemy. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i podsmażamy na nim krewetki, do krewetek dodajemy liście limonki i papryczkę chili. W międzyczasie kroimy pieczarki oraz szalotki, które też podsmażamy na łyżce masła. Wszystkie podsmażone składniki wrzucamy do garnka z mlekiem kokosowym i pastą, dodajemy łyżkę sosu rybnego oraz cukier. Zagotowujemy ponownie, podajemy z ryżem i posypujemy kolendrą.
