ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegokoperek, pęczek 1 sztukbulion drobiowy 1 litrówśmietana 1 szklanekmasło 3 łyżek stołowychmąka 2 łyżek stołowychcytryna 0,5 sztukkasza manna 4 łyżek stołowych jaka 2 sztukmasło 1 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:3łyzki masła utrzeć z 2 łyżkami mąki i przełożyć do garnka. Dolać zimny bulion. Mieszając zagotować. Wsypać opłukany i posiekany koperek. Gotować pod przykryciem 10 minut. Dolać śmietanę i mocno podgrzać. Doprawić zupę solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Kluseczki: łyżkę masła utrzeć z żółtkami i szczyptą soli, dodać pianę ubitą z białek i delikatnie połączyć. Wsypać kaszę i wymieszać. Z przygotowanej masy, łyżką formować kluseczki i wrzucać do gotującej się zupy. Gotować 5 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: