Wykonanie
« Powrót  HreczuchyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka gryczana 1 szklanek
śmietana 1 szklanek
twaróg 250 gramówżół 2 sztuk
olej 5 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Wymieszać
mąkę ze
śmietaną i lekko posolić. ciasto powinno być dość rzadkie. Na rozgrzanym
oleju smażyć na patelni niewielkie placuszki.W naczyniu utrzeć
ser z
żółtkami i lekko posolić. Masą
serową przełożyć placki, składając po dwa i ułożyć na blasze. Wstawić na kilka minut do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy mączne weg.Komentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29lubie wszelkie placki;)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: