Wykonanie

Składniki:
opakowanie
szpinaku 45 dag -najlepiej ze
śmietanąser biały twarogowy lub podobny 20 dag
żółty ser 5-8 dag
3-4 ząbki
czosnkusól,
pieprz , ewentualnie
śmietana jeśli mamy
szpinak bez
śmietany ( ale niekoniecznie )
Przygotowanie:
Smażymy naleśniki według wcześniej podanego przeze mnie przepisu ( patrz naleśniki z
serem lub krokiety z
mięsem )
Na patelni pod przykryciem smażymy , często mieszając zamrożony
szpinakDodajemy przeciśnięty
czosnekGdy już uzyskamy jednolita masę, dokładamy pokruszony
ser biały i doprawiamy do smaku.
Jeśli mamy trochę
sera żółtego to wykorzystajmy go ,ścieramy i mieszamy z całością
Gdyby konsystencja farszu była zbyt rzadka dodajmy jeszcze odrobinę startego
żółtego seraMieszamy dobrze całość, doprawić ostatecznie do smaku
Smarujemy naleśniki farszem i zwijamy
Można obsmażyć na
olejuPowinno starczyć na posmarowanie ok.10 naleśników .No chyba , że lubimy w naleśnikach grubo farszu ,to może wyjść mniej.
Kto niecierpliwy i ..głodny może zjadać zaraz po zawinięciu :) -bez obsmażania.
UWAGA ! Naleśników ze
szpinakiem przyrządzajmy tylko tyle ile dziś zjemy,
szpinaku odgrzewać się nie poleca.