ßßß
Składniki:opakowanie szpinaku 45 dag -najlepiej ze śmietanąser biały twarogowy lub podobny 20 dagżółty ser 5-8 dag3-4 ząbki czosnkusól, pieprz , ewentualnie śmietana jeśli mamy szpinak bez śmietany ( ale niekoniecznie )Przygotowanie:Smażymy naleśniki według wcześniej podanego przeze mnie przepisu ( patrz naleśniki z serem lub krokiety z mięsem )Na patelni pod przykryciem smażymy , często mieszając zamrożony szpinakDodajemy przeciśnięty czosnekGdy już uzyskamy jednolita masę, dokładamy pokruszony ser biały i doprawiamy do smaku.Jeśli mamy trochę sera żółtego to wykorzystajmy go ,ścieramy i mieszamy z całościąGdyby konsystencja farszu była zbyt rzadka dodajmy jeszcze odrobinę startego żółtego seraMieszamy dobrze całość, doprawić ostatecznie do smakuSmarujemy naleśniki farszem i zwijamyMożna obsmażyć na olejuPowinno starczyć na posmarowanie ok.10 naleśników .No chyba , że lubimy w naleśnikach grubo farszu ,to może wyjść mniej.Kto niecierpliwy i ..głodny może zjadać zaraz po zawinięciu :) -bez obsmażania.UWAGA ! Naleśników ze szpinakiem przyrządzajmy tylko tyle ile dziś zjemy, szpinaku odgrzewać się nie poleca.