Naszła mnie ochota na kolację inną niż zazwyczaj. Jajko – na to na pewno miałam smaka, a do jajka żółty serek… i koniecznie majonez… mmmmm…. niezła koncepcja!Z koncepcji wyszła pasta jajeczno-serowa. Bardzo smaczna tym bardziej , że zjedzona z chlebkiem razowym własnego wypieku Mój pierwszy razowy żytni chleb na zakwasieSKŁADNIKI dla 2 (max 3) osób:3 jajka50 g żółtego sera (u mnie Gouda)½ małej czerwonej cebulki4-5 czarnych oliwek2 łyżki groszku z puszki4 pełne łyżki majonezusól i pieprz (wedle uznania)Jajka gotujemy na twardo i drobno siekamy. Następnie dodajemy do nich grubo tarty ser oraz drobno pokrojoną w kostkę cebulkę oraz oliwki. Groszek dodajemy w całości. Wszystkie składniki mieszamy i łączymy z majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.SMACZNEGOJak widzicie pasta jest ekspresowa w przygotowaniu a w dodatku bardzo smaczna. Chętnie (resztę, która mi została) zjem jutro na śniadanie :)Zachęcam do wypróbowania tego przepisu.Przepis na chleb ze zdjęcia znajdziecie tu: Mój pierwszy razowy żytni chleb na zakwasie(tym razem jednak wzbogaciłam go o 100g pestek słonecznika)