Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
mleko 1 litrów
ser biały 1 kilogramów
margaryna 125 gramów
soda 1 łyżek deserowych
sól według uznania
żółtko 1 sztukWykonanie:
Mleko zagotować. Włożyć do niego rozkruszony
ser i mieszając gotować do momentu aż będzie się ciągnąć.
Ser odcedzić na geste sitko. Rozpuścić
margarynę, dodać ciepły
ser i pozostałe składniki. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowy
ser wyłożyć do odpowiedniej formy i pozostawić do zastygnięcia. Może to być prostokątny plastikowy pojemnik po lodach lub obcięta u góry butelka po
napoju (wówczas uzyskamy kształt
sera salami, a butelkę po prostu trzeba rozciąć).Autor: edytapurgal1964Zobacz inne przepisy użykownika!InneKanapki weg.Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z
seremKomentarze:Autor: LusiaData: 2009-04-13Muszę wypróbować :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: