Wykonanie
Najlepsza zupa pomidorowa jaką
jadłam, to ta zrobiona ze świeżych
pomidorów. Będzie idealnie smakować na noworocznej imprezie. Dzisiaj mam dla Was przepis na taką pomidorówkę. Zupa jest prosta i szybka w wykonaniu i każdemu się uda. Podczas jej przygotowania, użyłam nowego blendera ręcznego
marki Russell Hobbs, który dostałam przed świętami.Wszystkim Czytelnikom bloga, życzę wszystkiego co najlepsze w nadchodzącym roku.

'zupa pomidorowa z serem'Składniki (na 3-4 porcje):- 1l
wywaru warzywnego- 6
pomidorów- 2-3 ząbki
czosnku- 1 duża
cebula- 50g
sera żółtego- 2 łyżki
oleju- 1 łyżeczka
tymianku-
sól,
pieprz- prażone
pestki dyni
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Przesmażyć na dobrze rozgrzanym
oleju. Dodać przeciśnięte przez praskę ząbki
czosnku. Przesmażyć na złoto. Dodać pokrojone w kostkę
pomidory,
tymianek,
sól i
pieprz. Smażyć do miękkości
pomidorów. Zalać
bulionem, dodać starty na tarce
ser żółty i gotować ok 10-15 minut. Pod koniec gotowania, zmiksować blenderem.Podawać z ulubionym
makaronem i prażonymi
pestkami dyni.Smacznego!

Do przygotowania zupy pomidorowej użyłam blendera Russell Hobbs Illumina, który z dumą zastąpił mój stary, wysłużony blender. Blender Illumina jest niezastąpiony. Dzięki 4 rodzajom prędkości możemy idealnie zmiksować żywność na zupy (prędkość 1), koktajle
owocowe (prędkość 2), puree (prędkość 3) i duże kawałki (prędkość 4).

Blender ręczny posiada pojemnik o objętości 1l z bezpieczną, atypoślizgową podstawą oraz z idealnie dopasowaną pokrywką. Posiada stopę miksującą wykonaną ze stali nierdzewnej, z ostrzami ze stali nierdzewnej pokrytymi powłoką tytanową, które są 4
razy trwalsze niż ostrza stalowe.Z czystym sumieniem polecam blender Russell Hobbs Illumina. Będziecie zadowoleni z tego, dobrze wykonanego blendera.