Wykonanie
3 grudnia 2014Idealna propozycja na śniadanie, kiedy w domu zabraknie Wam
chleba. Pyszne, chrupiące gofry z
jajkiem sadzonym, z płynnym
żółtkiem i podpieczony
bekon. Niebo w gębie. Kombinacji tego typu śniadania jest sporo - można dodać plastry
awokado,
paprykę,
pomidor - co tylko zachcecie. Gofrowe śniadanie zostaje u nas na dłużej :)

Składniki:- 160g
mąki pszennej (niepełna szklanka)- 1 łyżka
cukru pudru- 50g
masła- 2
jajka- 1 szklanka (250ml)
mleka- 2 łyżki startego
żółtego sera (u nas
parmezan)- 1 łyżka granulowanego
czosnku- szczypta
soli* dodatkowo:-
jajka sadzone- plastry
bekonu - podsmażone na złoto
Masło rozpuścić i wystudzić.
Białka oddzielić od
żółtek.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą
soli.Do miski wsypać
mąkę,
cukier puder, granulowany
czosnek,
starty ser żółty, dodać
żółtka i
mleko. Zmiksować na gładką masę. Dodać, delikatnie
białka i wymieszać.Gofrownicę rozgrzać. Wylewać porcjami ciasto i piec, aż gofry będą złote.Na każdego gofra położyć podsmażony na złoto
bekon i
jajko sadzone. Przykryć drugim gofrem i podawać.Smacznego!© Cook Yourself 2012-2016Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez
wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.