ßßß
Składniki:pół szklanki gryczanego pesso2 łyżki twarogu półtłustegojedna nieduża cukiniaząbek czosnkugałązka natki pietruszki1 pomidorek koktajlowysól, pieprz, przyprawa do kuchni włoskiejłyżeczka oliwyWykonanie:Pół cukinii kroimy w plastry, drugie pół w długie wąskie paski, solimypesso zalewamy wrzątkiem i zostawiamy pod przykryciemPlastry cukinii smażymy na oliwie z obu stron pod przykryciem aż zmięknie, drugą część smażymy z pieprzem i mieszanką ziół do kuchni włoskiej.Pesso kiedy napęcznieje mieszamy z twarogiem, wyciśniętym czosnkiem, solą pieprzem i posiekaną drobno pietruszką.Na talerzu układamy wcześniej podsmażone paski z cukiniiW plastry cukinii zawijamy nasz farsz i kładziemy na talerzu, dekorujemy drobno posiekanym pomidorkiem a'la czerwony kawiorI gotowe Itadakimasu