ßßß Cookit - przepis na Gryczane sushi z cukini

Gryczane sushi z cukini

nazwa

Wykonanie

Po kilkunastu godzinach pracy kiedy chcemy zjeść coś na szybko...Czasem się nie udaję np: wbijając dziurawe jajko do ryżu... I co wtedy moi drodzy? Co wtedy... Wyciągamy to co pod ręką i po 20minutach mamy coś pysznego i zdrowego oraz oryginalnego! Pomysł przyszedł sam w trakcie robienia.
Składniki:
pół szklanki gryczanego pesso
2 łyżki twarogu półtłustego
jedna nieduża cukinia
ząbek czosnku
gałązka natki pietruszki
1 pomidorek koktajlowy
sól, pieprz, przyprawa do kuchni włoskiej
łyżeczka oliwy
Wykonanie:
Pół cukinii kroimy w plastry, drugie pół w długie wąskie paski, solimy
pesso zalewamy wrzątkiem i zostawiamy pod przykryciem
Plastry cukinii smażymy na oliwie z obu stron pod przykryciem aż zmięknie, drugą część smażymy z pieprzem i mieszanką ziół do kuchni włoskiej.
Pesso kiedy napęcznieje mieszamy z twarogiem, wyciśniętym czosnkiem, solą pieprzem i posiekaną drobno pietruszką.
Na talerzu układamy wcześniej podsmażone paski z cukinii
W plastry cukinii zawijamy nasz farsz i kładziemy na talerzu, dekorujemy drobno posiekanym pomidorkiem a'la czerwony kawior
I gotowe Itadakimasu
Źródło:http://itaekspresowo.blogspot.com/2015/06/gryczane-sushi-z-cukini.html