Wykonanie
Po kilkunastu godzinach pracy kiedy chcemy zjeść coś na szybko...Czasem się nie udaję np: wbijając dziurawe
jajko do
ryżu... I co wtedy moi drodzy? Co wtedy... Wyciągamy to co pod ręką i po 20minutach mamy coś pysznego i zdrowego oraz oryginalnego! Pomysł przyszedł sam w trakcie robienia.
Składniki:pół szklanki gryczanego pesso2 łyżki
twarogu półtłustegojedna nieduża
cukiniaząbek
czosnkugałązka
natki pietruszki1 pomidorek koktajlowy
sól,
pieprz,
przyprawa do kuchni włoskiejłyżeczka
oliwyWykonanie:Pół
cukinii kroimy w plastry, drugie pół w długie wąskie paski, solimypesso zalewamy wrzątkiem i zostawiamy pod przykryciemPlastry
cukinii smażymy na
oliwie z obu stron pod przykryciem aż zmięknie, drugą część smażymy z
pieprzem i mieszanką
ziół do kuchni włoskiej.Pesso kiedy napęcznieje mieszamy z
twarogiem, wyciśniętym
czosnkiem,
solą pieprzem i posiekaną drobno
pietruszką.Na talerzu układamy wcześniej podsmażone paski z
cukiniiW plastry
cukinii zawijamy nasz farsz i kładziemy na talerzu, dekorujemy drobno posiekanym
pomidorkiem a'la czerwony
kawiorI gotowe Itadakimasu