Wykonanie
Witajcie! Mam nadzieję ,że za niedługo
będę mogła się z
wami czymś podzielić ważnym dla mnie. A tymczasem cicho sza ;)Dlaczego cham(ang .ham-
szynka) w karocy ? Bo zimą wiemy o tym ,że kilogram czy dwa mogą się przypałętać ,oczywiście nie wiadomo skąd ;) A ten "ham" jest tak dobry ,tak bardzo dobry...

Składniki:4 kromki
chlebajajko2-3 łyżki
mlekaplasterek
szynkijedna mała
szalotkabułka tartapomidorrukolamasło klarowane do smażeniasmażony
ser:50 g
sera radamera
kminekWykonanie:Przygotowuję jak
mozarella in carozza tylko w tym przypadku odkrawam same skórki.Do środka wkładam zrolowaną
szynkę z
szalotką pokrojoną w cienkie krążki .Obtaczam w
jajku i
bułce dwukrotnie i smażę do zarumienienia .Starty na grubych oczkach
ser umieszczam na małej patelni przy gazie włączonym na minimum , dodaję
kminku ok pół płaskiej łyżeczki. Powoli mieszając aż do rozpuszczenia.
Ser odsączam na sitku z tłuszczu , podrzucając do góry tworzy się gładka masa , polewam nią grzanki lub wykładam obok. Dekoruję ruccolą i plastrami
pomidora .