Żółta i zielona cukinia, fasolka szparagowa i młode ziemniaczki z masełkiemczosnkiemŚwieże, słodkie, chrupiące i aromatyczne warzywa wyglądają bardzo kusząco na talerzu. To rewelacyjny dodatek do większości dań, pasuje i do mięs i do ryb. Ja podałam je do steka z polędwicy wołowej z pomidorową salsą, na którego przepis już wkrótce, efekt był olśniewający. Gorąco polecam!Dla 4 osób przygotuj:1 żółtą cukinię1 zieloną cukinię1 garść fasolki szparagowej5 młodychziemniaków2 duże łyżki masła2 ząbki czosnku1 gałązka świeżego oreganoOczyść dokładnie warzywa i potnij tak jak na zdjęciu powyżej. Zagotuj posolona wodę i wrzuć do niej pokrojone ziemniaczki, gotuj przez 15 minut, następnie dodaj resztę warzyw i gotuj kolejne 10 minut. Na patelni roztop masło dodaj drobno posiekany czosnek i wrzuć odsączone warzywa. Całość dopraw solą, świeżo mielonym pieprzem i listkami oregano. Smacznego!