ßßß Cookit - przepis na Wiosenny bukiet warzyw

Wiosenny bukiet warzyw

nazwa

Wykonanie

Żółta i zielona cukinia, fasolka szparagowa i młode ziemniaczki z masełkiem czosnkiem
Świeże, słodkie, chrupiące i aromatyczne warzywa wyglądają bardzo kusząco na talerzu. To rewelacyjny dodatek do większości dań, pasuje i do mięs i do ryb. Ja podałam je do steka z polędwicy wołowej z pomidorową salsą, na którego przepis już wkrótce, efekt był olśniewający. Gorąco polecam!
Dla 4 osób przygotuj:
1 żółtą cukinię
1 zieloną cukinię
1 garść fasolki szparagowej
5 młodych ziemniaków
2 duże łyżki masła
2 ząbki czosnku
1 gałązka świeżego oregano
Oczyść dokładnie warzywa i potnij tak jak na zdjęciu powyżej. Zagotuj posolona wodę i wrzuć do niej pokrojone ziemniaczki, gotuj przez 15 minut, następnie dodaj resztę warzyw i gotuj kolejne 10 minut. Na patelni roztop masło dodaj drobno posiekany czosnek i wrzuć odsączone warzywa. Całość dopraw solą, świeżo mielonym pieprzem i listkami oregano. Smacznego!
Źródło:http://kuchniabezstresowa.blogspot.com/2014/04/wiosenny-bukiet-warzyw.html