Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
tuszki kalmarów 600 gramów
mąka 100 gramów
jajka 1 sztuk
wino białe 0,5 szklanek
oliwa 1 łyżek stołowych
olej według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
tuszki kalmarów pokroić w krążki, mrożone
kalmary trzeba rozmrozić.
białko ubić na sztywna pianę. Wymieszać
oliwę z
winem i
mąką, dodać
żółtko, pianę z
białka, doprawić
sola i dobrze wymieszać na jednolite, gładkie ciasto.
Olej rozgrzać w głębokiej patelni. Krążki
kalmarów partiami zanurzać w cieście i smażyć na złoty kolor ok. 9 minut. Podawać gorące z cząstkami
cytryny i sosem alioli.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Hiszpańska
Owoce morzaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: