Wykonanie
            Poczwórnie 
czekoladowe muffinyDzisiejszy przepis jest tak dobry, że aż niemoralny. Muffiny z czterema rodzajami 
czekolady, niestety nie są dietetyczne, ale za to są po prostu bajecznie pyszne. Każdy kęs jest pełen grzechu - 
czekolada rozkosznie rozpływa się w całych ustach, a Ty już marzysz o następnym. Nikt im się nie oprze. Gorąco polecam!

Na ok 16 muffinów przygotuj:1 tabliczkę 
gorzkiej czekolady1 tabliczkę 
mlecznej czekolady1 tabliczkę 
białej czekolady1/3 szklanki 
czekolady w proszku (takiej do rozpuszczania w 
mleku)1 szklankę 
mąki pszennej1 szklankę kwaśnej 
śmietany 18%1/2 szklanki 
cukru2 całe 
jajka1/2 kostki 
masła (trzeba je roztopić)1 płaska łyżeczka 
proszku do pieczenia1/3 płaskiej łyżeczki 
sody oczyszczonej1 łyżeczka pasty z prawdziwej 
wanilii
Przygotuj dwie miski. do Pierwszej wsyp suche składniki: 
mąkę, 
cukier, 
czekoladę, 
proszek do pieczenia i 
sodę, wszystko wymieszaj.Do drugiej wlej 
śmietanę, roztrzepane 
jajka, roztopione 
masło, pastę z 
wanilii i wymieszaj wszystkie składniki. 
Czekoladę potnij w drobną kostkę. Suche składniki dodaj do mokrych, wymieszaj niezbyt dokładnie, dodaj całą 
czekoladę i ponownie wymieszaj.

Masę nałóż do całych papilotek. Wstaw do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika w opcji góra-dół na 27 minut. Po tym czasie wyjmij muffiny i odczekaj ok. 15 minut, aby 
czekolada lekko stężała. Muffiny mają kremową konsystencję i po prostu zalewają 
kubki smakowe 
czekoladą. Smacznego!
