Wykonanie
10 Marzec 2015Witam dzisiaj polecam roladki, na szybko, w innym wydaniu. Można podawać z
ryżem, ale ja serwuje z
makaronem.

Porcja dla 4 osób - ja robiłam z pół porcjiSKŁADNIKI ;8 kotletów wieprzowych2 łyżki Pesto zielonej3 łyżki
serka z
ziołami4 plastry
bekonu60 g
parmezanu1 puszka
pomidorów bez skórki2 ząbki
czosnkusólpieprz1 łyżka
bulionu warzywnegoPRZYGOTOWANIE:

Rozbijamy kotlety na bardzo cienkie plastry, kroimy
bekon na mniejsze plastry, ścieramy
ser na drobno.

W miseczce mieszamy Pesto z
serkiem.

Obieramy
czosnek i przepuszczamy przez praskę, dodajemy do
pomidorów. W wodzie rozpuszczamy
bulion warzywny.

Rozbity kotlet smarujemy masą serowa, nakładamy
bekon i posypujemy
serem. Zwijamy bardzo ciasno, tak jak gołąbki i spinamy wykałaczką.

Smażymy roladki na
oleju ze wszystkich stron.

Dodajemy
pomidory i
bulion, posypujemy
pieprzem i
solą. Dusimy do miękkości.

Roladki najlepiej smakują z
makaronem ale można serwować z
ryżem.SMACZNEGO !!!