ßßß
Porcja dla 4 osób - ja robiłam z pół porcjiSKŁADNIKI ;8 kotletów wieprzowych2 łyżki Pesto zielonej3 łyżki serka z ziołami4 plastry bekonu60 g parmezanu1 puszka pomidorów bez skórki2 ząbki czosnkusólpieprz1 łyżka bulionu warzywnegoPRZYGOTOWANIE:
Rozbijamy kotlety na bardzo cienkie plastry, kroimy bekon na mniejsze plastry, ścieramy ser na drobno.
W miseczce mieszamy Pesto z serkiem.
Obieramy czosnek i przepuszczamy przez praskę, dodajemy do pomidorów. W wodzie rozpuszczamy bulion warzywny.
Rozbity kotlet smarujemy masą serowa, nakładamy bekon i posypujemy serem. Zwijamy bardzo ciasno, tak jak gołąbki i spinamy wykałaczką.
Smażymy roladki na oleju ze wszystkich stron.
Dodajemy pomidory i bulion, posypujemy pieprzem i solą. Dusimy do miękkości.
Roladki najlepiej smakują z makaronem ale można serwować z ryżem.SMACZNEGO !!!