Chcecie zaskoczyć swoich gości? Zaserwujcie im taki deser zapraszając ich na kawę z... kawą ;-)Mus z czekoladą i ciastko.Składniki na 7 kubeczków:125 g mąki62 g masła30 g cukru1 zółtkoszczypta soli25 ml mlekaMąkę przesiać do miski. Dodać pokrojone w kostkę masło. Przecierać między palcami aż powstanie kruszonka. Żółtka utrzeć z cukrem i dodać mleko. Dodać do ciasta i szybko zagnieść.Formować małe kulki i nakładać na odwrócone foremki do muffinków (wcześniej wysmarować je masłem). Odkroić zbędne ciasto. Z boku kubeczków dokleić małe "uchwyty" uformowane z ciasta.Piec ok 20 min 1 170 stopniach C.Składniki na mus:3 jajka5 łyżek śmietanki5 łyżek wody150 g gorzkiej czekolady z dużą zawartością kakao4 łyżki cukru pudruBiałka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na kremową masę.Śmietanką zagrzać z wodą. Dodać pokruszoną czekoladę i cały czas mieszając podgrzewać na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia. Ostudzić.Ostudzoną czekoladę dodać do żółtek. Zmiksować. Następnie ubić pianę z białek i delikatnie dodać do czekolady.Mus wlać do upieczonych i ostudzonych kubeczków.Przed podaniem schłodzić parę godzin. Można udekorować je bitą śmietaną.Smacznego!