W oczekiwaniu na upragnioną wiosnę, można sobie nieco osłodzić życie ;)Jabłka w cieście, czyli ciasto dla wielbicieli jabłeczników i szarlotek ;) Rozpływa się w ustach, nadaje się na każdą okazję, jest szybkie w wykonaniu i łatwiutkie. Polecam!Składniki:3 szklanki mąkikostka margaryny2 serki homogenizowane waniliowe (300 g)1 opakowanie cukru wanilinowegook. 8 średnich jabłek2 łyżeczki proszku do pieczeniacynamonLukier:2 łyżczki soku z cytryny1 łyżka gorącej wody6 łyżek cukru pudruZ mąki, proszku do pieczenia, cukru. serków i margaryny zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć wysmarowaną i obsypaną prostokątną blaszkę.Jabłka obrać, przekroić na pół, wydrążyć gniazda i układać wydrążeniem do dołu na cieście. Posypać cynamonem.Drugą część ciasta rozwałkować i przykryć nim jabłka. Boki docisnąć do dolnej części ciasta.Piec na złoty kolor w 180 C.Ciasto ostudzić i polać lukrem. Przechowywać w lodówce.Smacznego!