ßßß Cookit - przepis na Befsztyki siekane

Befsztyki siekane

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso mielone wołowe 400 gramów
jajko 1 sztuk
buraczki marynowane 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
kapar 1 łyżek stołowych
śmietana 2 łyżek stołowych
sok z buraków 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
masło 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Do mięsa dodać jajko, starte buraczki, posiekane kapary, śmietanę, sok z buraczków. Dobrze wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Z masy mięsnej uformować płaskie kotlety i usmażyć je na dobrze rozgrzanym maśle.
Uwagi:
Kapary w potrawie maja być posiekane a buraczki dobrze starte.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-04-29
mielone inaczej;)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3476/Befsztyki-siekane