Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone wołowe 400 gramów
jajko 1 sztuk
buraczki marynowane 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
kapar 1 łyżek stołowych
śmietana 2 łyżek stołowychsok z
buraków 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
masło 2 łyżek stołowychWykonanie:
Cebulę posiekać i zeszklić na
maśle. Do
mięsa dodać
jajko, starte
buraczki, posiekane
kapary,
śmietanę, sok z
buraczków. Dobrze wymieszać i doprawić
solą i
pieprzem. Z masy
mięsnej uformować płaskie kotlety i usmażyć je na dobrze rozgrzanym
maśle.Uwagi:
Kapary w potrawie maja być posiekane a
buraczki dobrze starte.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29mielone inaczej;)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: