Jeśli macie ochotę na coś szybkiego i pysznego to zróbcie te muffinki, naprawdę są dobre. Jeśli nie macie jagód to możecie użyc borówki albo aronię.Składniki na ok. 12 muffinek30 dag jagód1 i 1/2 szkl. mąki pszennej10 dag masła2/3 szkl. cukru3/4 szkl. mleka2 jajka1 op. cukru waniliowego2 łyżeczki proszku do pieczeniaserekwaniliowyMasło utrzec z cukrem i cukrem waniliowym. Kolejno wbijac jajka. Mąkę przesiac z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypac do masy maślanej.Dodac mleko , wymieszac ciasto mikserem. Dodac jagody( jeśli chcecie mozna kilka zostawic do dekoracji:. Delikatnie wymieszac łyżką.Formę na muffinki wyłożyc papierowymi foremkami. Napełnic ciastem do 2/3 wysokości foremki.Wstawic do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 C. Piec ok. 25 minut.Serkawaniliowego użyłam do wyłożenia na wierzch babeczki.Rada:Można takie muffinki przygotowac z kremem z serkawaniliowego.10 dag masła1/2 szkl. cukru pudru2-3 łyżki serkawaniliowegoMasło ucieramy z cukrem pudrem.Garstkę jagód odkładamy do dekoracji a resztę wsypujemy do masy i miksuejmy.Powstałym kremem dekorujemy muffinki.Pamiętac należy o tym , aby wszystkie składniki potrzebne do kremu miały temp. pokojową, żeby krem sie nie zważył.