ßßß
2,5 szklanki maki pszennej1 łyżka kakao1,5 szklanki cukru2 duże jajkałyżeczka soli1 szklanka oleju słonecznikowego1 szklanka maślanki1 łyżka winnego octu1 laska wanilii ( lub ziarenka z 1 laski wnaili)1 łyżeczka sody oczyszczonejNo i ten nieszczęsny barwnik:( Swoją drogą jakiej firmy barwników używacie ?MASA:2 opakowania serka Philadelfia200 g masła1,5 szklanki cukru pudrułyżeczka ekstraktu waniliowego
1. mąke kakao i sol przesiać przez sitko2. w drugiej misce wymieszać wszystkie mokre składniki oprócz octu3.Połączyć składniki suche i mokre.4. połączyć ocet z sodą i od tego momentu szybko wlać go do ciasta i wymieszać.5. Wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika na 180 °C i piec około 30 minut.6. Przestudzić całkowicie7. MASA: Najpierw utrzeć masło z c ukrem, następnie dodać serek i ekstrakt waniliowy8. Ciasto podzielić na 2 czesc. Przełożyć kremem między częściami i na wierzchu naszego tortu.Udekorować można okruchami z ciasta i np. tak jak u mnie bananami :)