Wykonanie
Dlaczego nieudany ? Bo kolor nie jest taki jaki oczekiwałem. Barwnik nie spełnił swojego zadania, ale nie
będę Wam mówił co to za firma :) Efekt wyszedł taki ze w cieście było czuć chemie a kolor nie był taki jaki powinien :DWiec pamiętajcie żeby kupić sprawdzony barwnik :)
2,5 szklanki
maki pszennej1 łyżka
kakao1,5 szklanki
cukru2 duże
jajkałyżeczka
soli1 szklanka
oleju słonecznikowego1 szklanka
maślanki1 łyżka
winnego octu1
laska wanilii ( lub ziarenka z 1 laski wnaili)1 łyżeczka
sody oczyszczonejNo i ten nieszczęsny barwnik:( Swoją
drogą jakiej firmy barwników używacie ?MASA:2 opakowania
serka Philadelfia200 g
masła1,5 szklanki
cukru pudrułyżeczka ekstraktu
waniliowego1.
mąke kakao i sol przesiać przez sitko2. w drugiej misce wymieszać wszystkie mokre składniki oprócz
octu3.Połączyć składniki suche i mokre.4. połączyć
ocet z
sodą i od tego momentu szybko wlać go do ciasta i wymieszać.5. Wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika na 180 °C i piec około 30 minut.6. Przestudzić całkowicie7. MASA: Najpierw utrzeć
masło z c
ukrem, następnie dodać
serek i ekstrakt
waniliowy8. Ciasto podzielić na 2 czesc. Przełożyć kremem
między częściami i na wierzchu naszego
tortu.Udekorować można okruchami z ciasta i np. tak jak u mnie
bananami :)
Przepis pochodzi ze strony www.mojewypieki.com