ßßß
1,5 szklanki mąki przennejłyżeczka proszku do pieczeniapół łyżeczki sody oczyszczonejbuteleczka ekstraktu waniliowego2 jajkapół szklanki mleka2 łyzki kakao3 łyżki masłapół szklanki cukru pudruKREM250 g serka mascarpone2 łyzki cukru pudruDEKORACJAwiórki kokosoweorzechy laskowekakao
1. Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sodę2. W osobnej misce zmiksuj masło z cukrem na ładką masę3. Do masła dodaj jajka i ekstrakt waniliowy4. Dodawaj partiami do masy na przemian mąke i mleko, zaczynając i kończąc na mące.5. Podziel masę na 2 części, do jednej dodaj przesiane kakao .6. W papilotkach nakładaj obok siebie po łyżce masy waniliowej i kakaowej7. Do każdej babeczki powkładaj w masę połówki orzechów laskowych.8. Piecz w piekarniku ( opcja góra- dół) w 180 °C przez 20 minut9. Krem: zmiksuj serek mascarpone z 2 łyzkami cukru pudru.DEKORACJA:Nakładaj krem szprycą na babeczki, posyp wiórkami kokosowymi, niektóre babeczki posyp kakao a w niektóre powkładaj orzechy laskowe :)