Składniki:Biszkopt:4 jajka4 łyżki cukru4 łyżki mąki ziemniaczanejłyżeczka proszku do pieczeniaMasa Serowa:1 kg mielonego twarogu50 g cukru pudru2 galaretki z owoców leśnychOraz:2 niebieskie galaretki, lub dwie leśne200 g borówekPrzygotowanie:Przygotowujemy ciasto. Oddzielamy żółtka od białek, ubijamy je z cukrem,następnie stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia tak aby otrzymać gładką masę. Białka ubijamy na sztywną masę. Tak przygotowane masy łączymy ze sobą delikatnie za pomocą łyżki. Tortownice o wymiarach 25 cm natłuszczamy i obsypujemy bułką tartą. Przygotowaną masę na biszkopt wlewamy do tortownicy i pieczemy ok. 20 min w 180 ° C. Upieczony biszkopt pozostawiamy w formie do ostygnięcia. Galaretki rozpuszczamy w 400 ml wrzątku, studzimy- kiedy zacznie tężeć mieszamy ją z twarogiem i cukrem. Przygotowaną masę serową wykładamy na biszkopt, następnie układamy borówki i całość odstawiamy do lodówki na godzinę. Ostatnim krokiem będzie przygotowanie galaretki . Galaretkę o smaku owoców leśnych rozpuszczamy w 1 litrze wrzątku, studzimy.Tężejącą galaretkę wylewamy na masę serową. Schładzamy przez ok 4 godziny.Smacznego :-)Śledź Nas na: