ßßß
Cookit - przepis na Faszerowana papryka
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Faszerowana papryka
Składniki
Papryka
Mięso mielone
Pieczarki
Kasza jaglana
Ser mozzarella
Cebula
Przecier pomidorowy
Sól
Pieprz
Bazylia
Oregano
Wykonanie
Składniki:7-8 większych
papryk
1 kg
mięsa mielonego
500 g
pieczarek
1 woreczek
kaszy jaglanej
1 kulka
sera mozzarella
1
cebula
2 łyżki
przecieru pomidorowego
sól
,
pieprz
,
bazylia
,
oregano
Cebule
pokrojoną w drobną kostkę podsmażyć na
oliwie
.
Pieczarki
pokroić w plastry i dodać do
cebuli
. Dodać również
mięso mielone
i smażyć. W osobnym garnku ugotować
kaszę jaglaną
według instrukcji z opakowania. Pod koniec smażenia dodać
przyprawy
i
przecier pomidorowy
, można podlać lekko
wodą
. Do gotowego farszu dodać
kaszę
i wszystko dokładnie wymieszać. Odciąć górną część
papryki
i usunąć wnętrze.
Papryki
wypełnić farszem, na wierzch położyć plastry
sera
i przykryć górną częścią
papryki
. Piec ok godziny w 180 stopniach.
Źródło:
http://kuchniapelnaczadu.blogspot.com/2015/01/faszerowana-papryka.html
Przepisy powiązane
Sos boloński
Sos boloński
Sos boloński
Sos boloński
Sos boloński
Składniki powiązane (0)