Wykonanie

W lodówce leżało
mango i spoglądało tęsknie. A my nie mieliśmy na nie pomysłu aż do dzisiaj. A może tak ciasto? Problem niestety że mieliśmy je jedno tak jak jedną mieliśmy
pomarańczę. Tak więc postanowiliśmy połączyć te dwa i
owoce i to co nam wyszło.Ponieważ ciasto wyszło o dziwo takie nie brazylijskie bo nie diabelnie słodkie polaliśmy je
polewą czekoladową.Jeszcze słodka
kawa i.... można zapomnieć o deszczu na zewnątrz.Składniki ciasta:szklanka soku z wyciśniętej
pomarańczy i miąższu z
manga3
jajka1,5 szklanki
cukru (można i 2 jeśli chcemy słodsze)2 i pół szklanki
mąki tortowejłyżka
proszku do pieczenia4 łyżki
masła lub
margaryny do pieczeniaPolewa ciasta:szklanka
cukru4 łyżki
mleka4 łyżki
czekolady w proszku lub
nesquik kakaołyżka
masłaForemka: forma na babkę z kominemPrzygotowanie:W mikserze ubijamy
cukier z
margaryną. Dodajemy
jajka, a następnie sok z
manga i
pomarańczy,
mąkę i
proszek do pieczenia. Wlewamy masę do foremki i pieczemy godzinę w piekarniku (elektrycznym) w temperaturze 160C.Przygotowanie polewy:Składniki polewy zagotować w rondelku i utrzymać na ogniu przez ok. 5 minut, aż
cukier się w pełni roztopi.