ßßß
W lodówce leżało mango i spoglądało tęsknie. A my nie mieliśmy na nie pomysłu aż do dzisiaj. A może tak ciasto? Problem niestety że mieliśmy je jedno tak jak jedną mieliśmy pomarańczę. Tak więc postanowiliśmy połączyć te dwa i owoce i to co nam wyszło.Ponieważ ciasto wyszło o dziwo takie nie brazylijskie bo nie diabelnie słodkie polaliśmy je polewą czekoladową.Jeszcze słodka kawa i.... można zapomnieć o deszczu na zewnątrz.Składniki ciasta:szklanka soku z wyciśniętej pomarańczy i miąższu z manga3 jajka1,5 szklanki cukru (można i 2 jeśli chcemy słodsze)2 i pół szklanki mąki tortowejłyżka proszku do pieczenia4 łyżki masła lub margaryny do pieczeniaPolewa ciasta:szklanka cukru4 łyżki mleka4 łyżki czekolady w proszku lub nesquik kakaołyżka masłaForemka: forma na babkę z kominemPrzygotowanie:W mikserze ubijamy cukier z margaryną. Dodajemy jajka, a następnie sok z manga i pomarańczy, mąkę i proszek do pieczenia. Wlewamy masę do foremki i pieczemy godzinę w piekarniku (elektrycznym) w temperaturze 160C.Przygotowanie polewy:Składniki polewy zagotować w rondelku i utrzymać na ogniu przez ok. 5 minut, aż cukier się w pełni roztopi.