ßßß
Mega-puszyste, mega-wilgotne i mega-czekoladowe. Bez jajek. Idealne.
inspiracjasuche:1 1/2 szklanki mąki1/3 szklanki niesłodzonego kakao1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki sody1 szklanka cukru (dałam nieco mniej)mokre:1/2 szklanki oleju roślinnego1 szklanka kawy2 łyżeczki ekstraktu z waniliiponadto:60g czekolady gorzkiej, grubo posiekanejspora garść malinWykonanie:W jednej misce wymieszać składniki suche, w drugiej mokre. Połączyć obie zawartości misek, mieszając do chwili połączenia się składników.Ciasto wylać na formę o wymiarach 25/20cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch poukładać owoce.Piec około 30 minut w 180 o C.