Wykonanie

Lipcowa
sałatka...tak mi przyszło na myśl nazwać tę
sałatkę, bo ma w sobie to, co kojarzy mi się z lipcem, oczywiście jeżeli chodzi o warzywa.
Porzeczki jakoś tak same wskoczyły do sałatki;) Dla koloru i "podkręcenia" smaku.Składniki w ilości według upodobań, tym razem
pomidory dominują.Wszystko polane moim ulubionym dodatkiem do sałatek-
syropem z
owoców granatu.
pomidorymłoda cukinia zielona i żółta
roszponkaszczypiorek "siedmiolatka"
koperek świeży
kolendra świeża
owoce czerwonej porzeczki do posypaniadressing :
oliwa,
sok z cytryny,
sól i
pieprzsyrop-sos z
granatu (specjał turecki)Kroimy tak jak lubimy, łączymy składniki dressingu i polewamy
sałatkę.Tu reprezentacyjny talerz specjalnie dla Was, ale w wersji "do michy" kroimy
pomidory w cząstki, a
cukinię w cienkie krążki, resztę normalnie i łączymy wszystko delikatnie.
Sałatka pasuje do dań z
rybą, ale również do dań z grill-a.