Wykonanie
Domowe
wędliny zawsze cieszą się dużym powodzeniem na każdym
stole. Ciekawa marynata i dodatek
konfitury sprawiają, że równie szybko z niego znikają. Poniżej przepis na
szynkę z
suszonymi pomidorami,
kolendrą i
majerankiem.

Składniki:70 dag
szynki2 łyżki
suszonych pomidorów z
oregano i
chilli Skworcu1 łyżeczka
kolendry ziarna1 łyżeczka
słodkiej papryki2 łyżeczki
majerankusól morska2 ząbki
czosnkuolejkonfitura żurawina z
jabłkiem Anielskie PrzysmakiZrobić marynatę.
Suszone pomidory,
słodką paprykę,
kolendrę i
majeranek wymieszać z
olejem.
Czosnek pokroić w paseczki, dodać do marynaty.
Szynkę posolić, wysmarować marynatą. Odstawić przykrytą folią aluminiową, na około 12 godzin do lodówki. Obwiązać
szynkę sznurkiem, włożyć do rękawa foliowego wraz z marynatą i piec 50 minut w 180 st. C z termoobiegiem. Po 30 minutach pieczenia przeciąć rękaw. Podawać z
konfiturą żurawinową z
jabłkiem .Recenzje produktów:
Suszone pomidory z
oregano i
chilli firmy Skworcu to nowość na rynku przypraw. Mocno
pomidorowy smak, nieco ostry poprzez dodatek
chilli. Takiej
przyprawy śmiało trzeba użyć do marynaty
mięsa. Zapach
przyprawy niesamowity, poprzez szczelnie zamknięte woreczki.Gamę przypraw do różnych marynat
mięs znajdziecie na stronie: www.skworcu.com.pl
Konfitura żurawina z
jabłkiem Anielskich Przysmaków świetnie pasuje do domowych
wędlin. Wzbogaca walory smakowe
mięsa. Nie spotkałam się jeszcze z połączeniem
żurawiny z
jabłkiem. Stwierdzam jednak, że to bardzo dobry pomysł. Gorąco polecam do wszelkich
mięs! Zajrzyjcie na stronę Anielskich Przysmaków, mają tam całkiem niezłe kombinacje
konfitur!http://anielskieprzysmaki.pl/