Wykonanie
Lubię słodkości typu racuchy z
owocami. Można je podać o każdej
porze dnia. Racuchy z
jabłkiem i
brzoskwinią są z dodatkiem
maślanki i smakują naprawdę pysznie. Przepis pochodzi z gazetki Przyślij Przepis .

Składniki:40 dag
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
cukru waniliowego2 łyżki
cukru, można dać mniej, bo
brzoskwinię są dosyć słodkie2 szklanki
maślankiszczypta
soli2
jajka2
brzoskwinie, mogą być z puszki1
jabłkoolejcukier puder Kupca do posypania
Mąkę zmiksować z
maślanką,
cukrami, proszkiem,
żółtkami.
Owoce obrać pokroić w małą kosteczkę, dodać do masy.
Białka ubić ze szczyptą
soli, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Smażyć na
oleju do zrumienienia. Przed podaniem posypać
cukrem pudrem.

Dostałam, od firmy Kupiec, paczuszkę i kartkę z życzeniami Bożonarodzeniowymi, za co serdecznie dziękuję.