ßßß
Cookit - przepis na Nadziane muszle sosem polane i zapiekane
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Nadziane muszle sosem polane i zapiekane
Składniki
Wieprzowina - łopatka
Cebula
Czosnek
Koncentrat pomidorowy
Kukurydza
Fasola czerwona
Olej
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz
Zioła prowansalskie
Papryka czerwona
Śmietanka
Natka pietruszki
Makaron
Makaron kolorowy
Wykonanie
Zobaczyłam na Durszlaku akcję "Pudliszki –
pomidorowy
zawrót głowy" . Myślałam więc nad daniem z wykorzystaniem koncentratu Pudliszki i przyszedł mi do głowy pomysł na pyszną przystawkę Nadziane muszle sosem polane i zapiekane .
Składniki:50 dag mielonej
łopatki wieprzowej
1
cebula
3 ząbki
czosnku
koncentrat pomidorowy
Pudliszki1 puszka
kukurydzy
1 puszka
fasoli czerwonej
olej
lub
oliwa
sól
pieprz
zioła prowansalskie
słodka
czerwona papryka
3 łyżki słodkiej
śmietanki
natka pietruszki
makaron
muszle
kolorowe Makarony
Czanieckie
Makaron
muszle ugotować al dente. Odcedzić.
Cebulę
i
czosnek
obrać, pokroić w cieniutką kosteczkę, zeszklić na
oleju
. Dodać
mięso
, usmażyć. Doprawić
solą
i
pieprzem
. Dodać 2 łyżki
koncentratu pomidorowego
Pudliszki.Wsypać odcedzoną
kukurydzę
i
fasolkę czerwoną
. Doprawić
ziołami
i
słodką papryką
.Każdą muszlę nadziewać farszem. Układać blisko siebie w naczyniu żaroodpornym.Zrobić sos. Wymieszać 2 łyżki
koncentratu pomidorowego
Pudliszki z 3 łyżkami
śmietanki
słodkiej i polać muszle. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st. około 7 minut.
Źródło:
http://mojakulinarnaarkadia.blogspot.com/2013/10/nadziane-muszle-sosem-polane-i-zapiekane.html
Przepisy powiązane
Falbanki z chili con carne
Falbanki z chili con carne
Falbanki z chili con carne
Falbanki z chili con carne
Falbanki z chili con carne
Składniki powiązane (0)