Wykonanie
Coś dla łasuchów. Lekki sernik na
miodowym cieście. W wersji z masą kajmakową bardzo słodki. Aby to zmienić można zastąpić masę kajmakową powidłem.

Ciasto:30 dag
margaryny60 dag
mąki4 łyżki
miodu30 dag
cukru2
jajka2 łyżeczki
sodyMasa serowa:1 kg
serka naturalnego homogenizowanegook. 2 szklanki
mleka2 opakowania
Śnieżki2 duże łyżki
żelatynyDodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej,
gorzka czekolada lub
polewa czekoladowa.Rozgrzać
margarynę z
miodem, dodać
cukier, wymieszać. Gdy masa przestygnie dodać pozostałe składniki ciasta. Dobrze wymieszać. Na blaszce (23x32) wyłożonej papierem do pieczenia upiec dwa placki.
Żelatynę zalać 1 szklanką chłodnej, przegotowanej
wody. Gdy napęcznieje rozpuścić w 200 ml gorącego
mleka. Schłodzić. W 200 ml zimnego
mleka ubić 2 opakowania
śnieżki. Połączyć z
serem. Do masy dodać tężejącą
żelatynę. Zmiksować.Jeden
miodowy placek skropić lekko słodką, mocną
herbatą, posmarować połową masy kajmakowej. Wyłożyć połowę masy serowej, przykryć drugim plackiem posmarowanym masą kajmakową. Wyłożyć drugą część masy serowej. Posypać startą
gorzką czekoladą lub udekorować
polewą czekoladową. Pozostawić na dłużej (najlepiej do następnego dnia) w lodówce.