Wykonanie
Ciastka upieczone na podstawie przepisu zamieszczonego przez inulę na cincin.cc. Są kruche i pyszne. Można nadawać im dowolne kształty i dekorować wg własnych upodobań, a tym samym dostosować do każdej okazji. Polecam.


5 opakowań budyniu
waniliowego (można użyć
malinowego lub
czekoladowego jeśli chcemy
mieć kolorowe
ciasteczka)3
jajka1/2
torebki proszku do pieczenia35 dag
masła50 dag
mąki tortowej25 dag
cukru pudruDodatkowo:
marmolada do sklejania
ciastekczekolada lub
lukier do dekoracji
cukier puderZ podanych składników szybko zagnieść ciasto. Wychodzi dosyć klejące. Zawinąć je w folię i włożyć na pół godziny do lodówki. Po tym czasie ciasto wałkować na grubość 0,5 cm, wykrawać
ciastka o dowolnym kształcie. Układać na blasze wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni 10 -12 minut. Kiedy wystygną dowolnie udekorować. Można sklejać po dwa
marmoladą lub tylko oblać
czekoladą albo lukrem.