Wykonanie
Składniki na ciasto :300 g
mąki orkiszowej jasnej150 g
mąki jaglanej150 g zmielonych
migdałów1 łyżeczka
sody150 g drobnego
cukru trzcinowego2
jajka150 g
masłaMąki przesiewamy, mieszamy z
sodą i zmielonymi
migdałami.
Jajka ucieramy z
cukrem i
masłem. Dodajemy do
mąki i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy na grubość około 4-5 mm i wykrawamy szklanką
ciastka o średnicy 6 cm. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200C przez 20 minut.Składniki na masę :3 łyżki
masła6 łyżek
cukru6 łyżek gorzkiego
kakao6 łyżek
wodyMasło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy pozostałe składniki i ciągle mieszamy, do połączenia składników.Masę nakładamy na płaską część
ciastek i łączymy płaską stroną z drugim
ciastkiem. Możemy pomiędzy masę włożyć
płatki migdałów. W ierzch
ciastek posypujemy
kakaem.Około 5 6 sztuk pojedynczych ci astek.