ßßß

Składniki na ciasto:50g czekoladyczubata łyżka śmietany 18%1 łyżka brązowego cukru (ja dałam zwykły, bo nie miałam brązowego)2 jajka60g masła130 g mąki1 łyżka kakao90g cukru1/2 łyżeczki sody1/3 łyżeczki proszku dopieczenia90ml wodySkładniki na polewę:50g czekolady2 czubate łyżki śmietany 18%Wykonanie:W rondelku w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, śmietanę i cukier brązowy. Oddzielić białka od żółtek. Mąkę przesiać razem z sodą, proszkiem i kakao. Utrzeć masło, dodać cukier i żółtka. Następnie stopniowo dodawać mąkę na zmianę z wodą. Połączyć z czekoladową masą i białkami ubitymi na sztywno. Wymieszać i przełożyć do foremek. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 st. C ok. 20 minut, do tzw. suchego patyczka. Następnie zrobić polewę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać ze śmietaną i polać nią wystudzone babeczki. Smacznego :-)
Myślę, że też się na nie skusicie :-) podaję więc przepis dalej...